Kedves Tagjaink és Leendő Tagjaink!

Az alábbiakban az oldal használatával kapcsolatos gyakran felmerülő kérdésekre adunk választ.

1. Kell-e fizetni a belépéshez, vagy a szolgáltatásokért és mire van szükség a regisztrációhoz?

A www.keresztenytars.net magyar keresztény társkereső oldal teljesen ingyenes bárki számára.

A regisztrációnál nem szükséges személyes adatok megadása, csak egy érvényes emailcím kell. A felhasználónév nem tartalmazhat, csak kis és nagy betűket valamint számokat, alulvonást és legalább 4 karakter hosszúságú kell legyen A jelszó nem tartalmazhat, csak ékezet nélküli kis és nagy betűket valamint számokat, speciális karaktereket, és minimum 8 karakter hosszúságú kell legyen.

Kérünk mindenkit, hogy védje fiókját erős jelszóval, és fiókja használata után mindig jelentkezzen ki, ha más gépét használja. Ha idegen gépen böngészi oldalunkat, a jelszó emlékeztetőt a biztonság érdekében sohase használja. FONTOS! A nagyobb biztonság érdekében kérjük ne használjon olyan jelszót, amit más oldalaknál is használ, például email fiók, pénzügyi szolgáltatások, közösségi oldalak stb.

2. Nem kaptam visszajelzést a regisztráció után. Mi történt?

A regisztráció csak érvényes email címmel működik. Amennyiben a regisztrációnál megadott email cím nem valódi, nem tudjuk kiküldeni az elfogadást megerősítő emailt. Előfordulhat az is, hogy egyes postafiók szolgáltatók SPAM-nak minősítik a rendszerünk által kiküldött emailt. Kérünk mindenkit, ellenőrizze ilyen estben a SPAM mappát a postaládájában. Másik probléma lehet az, ha valakinek megtelt a postaládája. Ilyenkor a kiküldött email nem tud célba jutni.

3. Regisztráció után nem tudok belépni. Miért van és mi a teendőm?

Az oldalunk a regisztrációt követően egy ellenőrző emailt küld ki, a feliratkozásnál megadott emailcímre. A levélben lévő linkre kattintva lehet érvényesíteni a feliratkozást, és ezt követően belépni az újonnan regisztrált fiókba. Kérünk mindenkit, hogy ha bármilyen okból kifolyólag nem kapná meg ezt az üzenetet, jelezze az Adminisztrátornak a "Kapcsolat" menü segítségével, hogy érvényesíthessük a regisztrációt.

4. Miért nem jelennek meg azonnal a feltöltött képeim?

Az oldalunkon a feltöltött képek csak az adminisztrátor engedélyével jelenhetnek meg, ezért ha a képeid nem jelennek meg azonnal, kérünk várj türelemmel. Mindez az oldalunkon lévő tagjaink érdekét szolgálja. Igyekszünk maximum 24 órán belül aktiválni minden képet.

5. Hogyan tölthetek fel profilképet az adatlapomra?

Bejelentkezés után automatikusan megjelenik az Adatlapom. A kis fényképezőgépet ábrázoló ikonra kattintva felugrik egy menü, különböző opciókkal. Törölhetjük képünket, vagy direkt le is cserélhetjük a regisztrációkor feltöltöttel. Albumból nem tölthetünk fel képet, és az új kép feltötltése automatikusan törli a régi profilképet. Ha feltöltés után helytelen a képünk oldaliránya, a "Forgatás jobbra/balra" opciókkal javíthatjuk azt. A képek bélyegképének szerkesztésére a " Bélyegképek szerkesztése" menü áll rendelkezésünkre.

6. Hogyan tilthatom le a profil és albumképeim láthatóságát?

A "Beállítások / Adatvédelem" menüben részletesen személyre szabhatja a képei láthatóságát.

7. Hogyan tölthetek fel képeket az albumomba?

Bejelentkezés után megjelenik a felső menüsávban a főmenüsor, a profilképe kicsinyített ikonjával. Itt a "Képeim" menüre kattintva először is létre kell hoznia egy albumot. A létrehozott albumot szerkesztve a "Kép hozzáadása" menüvel adhat képeket a kiválasztott albumhoz.

8. Mit tegyek ha nem sikerül képet feltöltenem az albumomba, vagy profilomba?

Kérünk jelezd a problémát az Adminisztrátornak, az oldalunk alján található "Kapcsolat" menüpont segítségével.

9. Hogyan szűrhetném a keresést felekezetek szerint?

A "Keresés" menü "Részletes keresés" almenüje segítségével.

10. Hogyan tilthatok le egy felhasználót, hogy ne férjen hozzá az adatlapomhoz, és ne küldhessen üzeneteket?

Működik a teljes érvényű felhasználótiltás. Ha valakit le szeretnénk tiltani, az adatlapja alján található a "Felhasználó letiltása" menü segítségével tehetjük meg. Ezután az illető már nem férhet hozzá az adatlapunkhoz. Ha később mégis engedélyezni szeretnénk a letiltott felhasználót, akkor a "Beállítások" menü "Tiltó lista" almenü alatti listán törölhetjük a tiltást.

11. Láthatja-e az adatlapomat az, aki letiltott engem, mivel nekem ezek után már nincs lehetőségem letiltani őt?

Ha valaki letiltott valakit, az egyben saját maga hozzáférését is letiltotta az általa ignorált profilhoz, azaz a másik adatlapjához. A "visszatiltás" ezért nem lehetséges, mert felesleges. Ha az illető feloldaná a tiltást, és nem szeretnénk hogy nézegesse az adatlapunkat, akkor módunk nyílik a profiljának az általunk történő letiltására, ám ekkor mi magunk sem férhetünk addig hozzá a tiltott profilhoz, ameddig fel nem oldjuk a tiltást. Ha azonban meg akarjuk szabni profilunk láthatóságát csoportok alapján, ezt a Beállítások / Adatvédelem / Ki láthatja az adatlapomat? menüpont alatt tehetjük meg.

12. Mit látunk a listán amikor a "Látogatóim" menüpontra kattintunk?

- Aki ezen a listán szerepel, az az illető egyszer, valamikor rákattintott az adatlapodra. A rendszer ott tartja őt 7 napig a listán, ezután automatikusan törlődik onnan.
- Az illető profilképén felül, a kis naptárra kattintva láthatjuk, mikor látogatott meg bennünket az illető.

13. Honnan tudhatod biztosra, hogy valaki többször is megnézte az adatlapodat?

Onnan, hogy a lista sorrendje, és értelemszerűen a megtekintés dátuma is változik egy újabb megtekintéssel.

14. Hogyan tudom megváltoztatni a fiókom jelszavát?

Bejelentkezés után "Beállítások" menüpont alatt a "Jelszó megváltoztatása" menü segítségéével. Az "Új jelszó" és az "Új jelszó megerősítése" mezőkbe be kell írni a kívánt jelszót, (ügyelni kell arra, hogy a beírt jelszó azonos legyen mindkét mezőben), az "Erősítse meg az aktuális jelszót" mezőbe a lecserélni kívánt régi jelszót, majd az oldal alján található "Mentés" gombra kattintva elmenteni azt. Ezután ki kell jelentkezni, majd újra bejelentkezni az új jelszóval.

15. Mi történik ha valakinek "Ajándékot" küldök?

Az illető a kiválasztott emojit (kis színes grafika) megkapja, és ha engedélyezve van a megjelenése, akkor ez láthatóvá válik a profilja alatt is.

16. Hogyan törölhetem a hozzászólásokat a saját naplómban?

Naplóm / Saját naplóim menüpontnál rákattintunk a moderálni akart naplóbejegyzés címére. Itt a naplóbejegyzés alatt láthatóvá válnak a hozzászólások, melyeket egyenként lehet szerkeszteni és/vagy törölni.

17. Mi az idővonal?

Az idővonal az oldal tagjainak a nyilvános aktivitását tartalmazza közösségi (Idővonal) és egyéni (Idővonalam) bontásban.

Az aktivitásokhoz hozzá is lehet szólni, de ez nem valamiféle chat szerepét hivatott betölteni, inkább egyfajta rátekintés, egy plusz lehetőség arra, hogy közösségünk tagjai ezáltal is láthatóak lehessenek egymás számára.

18. Letilthatom-e a nyilvános láthatóságát a profilomban az Idővonalamnak?

Aki nem kívánja, hogy az adatlapja alján a saját idővonala látható legyen mások számára is, az kikapcsolhatja annak nyilvánosságát, a Beállítások / Adatvédelem / Ki láthatja az idővonalamat menüpont alatt, illetve megszabhatja, milyen felhasználók láthassák az idővonalát.

19. Hogyan törölhetem a regisztrációmat?

A regisztráció törlése minden tagunk számára elérhető opció. A tagság megszüntetéséhez be kell jelentkezni, majd az ekkor megjelenő jobboldali főmenüben (kis profil-ikonkép) ki kell választani a következőket:

Beállítások / Fiók törlése

Ugyanitt lehetőség van a fiók, maximálisan egy éves időtartamra történő hibernálásra, a Fiók felfüggesztése opcióra kattintva. Azokat a fiókokat, melyekbe több mint egy évig nem lép be a felhasználó, automatikusan töröljük.


Ha ezeken kívül bármilyen problémád akad, kérünk fordulj bizalommal az Adminisztrátorhoz, az oldalunk alján található "Kapcsolat" menüpontsegítségével.